Læren om alkaline vand 1
           
Reserveret
Reserveret    
Alkalizere
 Tilbage til Hovedmenu
 Alkalizere / Ionizere
 Udskiftnings FILTRE
 Diverse tilbehør
INFORMATION:
 Videnskabelige artikler
 Info for SPORTsfolk
 Alkaline Informationer
 Dyreforsøg Alkaline vand
 Evidencer (hospitalsinfo)
 Hvad er en Alkalizer
 Funktionen i en Alkalizer
 Nyheder og Informationer
 Læren om Syre/Base-1
 Læren om Alkaline-1 ->
S E R V I C E
 Maskin problemer
 Maskin problemer
 Manualer Download
 Installation Vejledninger
 Installation Videoer
 Godkendelser Maskiner
 Alkaline testforsøg
 Køb via vor webshop
FIRMA INFO
 Om Os
 Kontakt Os
 Handelsbetingelser
U N D E R V I S N I N G :
Læren om alkaline -1-

Hvorfor alkaline vand frem for ioniseret eller filtreret vand?
af © Poul-Erik Nielsen, Sc. D.

Der har været en mængde reklamer, som prøver at overbevise potentielle købere om, at alkaline ioniseret vand ikke er så godt som ‘naturligt alkaline’ vand.  

Vi kan fortælle at det hele stammer fra et firma, som har et vandfilter med magnetiske sten, som ikke har nogen kontrol eller styringsenhed for alkaline valg. Så selvfølgelig deraf spinudtrykket ’naturlig alkalinitet’.  

Som et potentiel investor af dit eget vandsystem, er det vigtigt at forstå begrundelsen bag alkaline ioniseret vand som modpol til andre former for vand. For at hjælpe dig med det, har vi herunder konstrueret en mini-rundtur af de vigtigste punkter.

Hvorfor er kvaliteten af det vand, som vi drikker, så relevant for sundheden og aldringen?

Hvorfor er det nødvendigt at opretholde en passende mængde vand i kroppen?
Hvorfor bør vi drikke alkaline vand frem for ’naturligt’ vand?
Hvordan hjælper mikrostruktureret ioniseret alkaline vand mig?
Hvorfor kan jeg ikke bare drikke ordinær vand?
Hvorfor er kvaliteten af det vand vi drikker, så relevant for sundheden og aldringen? 

Forståelsen af gåden om sygdomme og aldring, starter ved at erhverve sig kendskab til hvad vor krop har behov for gennem dets livstid, for at opretholde en sundhedstilstand og vitalitet.


For tidlig ældning

For tidlig og unaturlig ældning kan være resultatet af mangel på vand, og at kroppen udsættes for forurenet vand.
Millioner dør hvert år af denne årsag.
Andre større faktorer er kroppens manglende evne til at optage en passende mængde integrerede mineraler og næringsstoffer. Et større helbredsmæssigt problem ved aldring, opstår som følge af mange års medicinsk forbrug, som har ophobet sig i vævene. 


Latente Sygdomme

Selv når en sygdom er behandlet tilfredsstillende med medicin, er det bekræftet af mange forskere, at cellerne stadig indeholder bakterier i latent tilstand, sammen med toksin (giftstoffer) som blev benyttet for at nedbryde dem.


Afgiftning og “Gen-afgiftning”

Når kroppen ældes og immunsystemet går tilbage, giver det mulighed for at sygdomme kan genopstå og effektivere, ”gen-afgifte” som anti-aldringsforskeren Daniel Reid forklarer det.

Vand, hvilket vor krop indeholder op til 70 % af, er den mest indflydelsesrige og vigtigste komponent, som forsyner kroppen med muligheden for at bevare sig sund og at forhindre forringelse.
Men det kan kun ske hvis kvaliteten, indholdet og strukturen af vandet opfylder kroppens behov. For at vandet skal være så effektivt som muligt i vor krop, skal det indeholde nødvendige mineraler som er assimileret, for at give og beskytte cellerne.
Det bør indeholde en højere alkalinitet (pH), hvilket er nødvendig for at supportere kropsvæskerne, så der ikke opstår en for høj surhed, hvilket kan resultere i sygdomme og hurtigere ældning. 


Ubalanceret kemi

Forurening i vore omgivelser såsom toksisk affald og kemisk additiv, har medført en forringelse af vigtige mineraler i føden og i vandet, som er nødvendige for stofskiftet.
Som følge heraf, kommer kroppens kemi i ubalance, og nedbryder substanser, kendt som frie radikaler.
Disse frie radikaler nedbryder cellerne og forårsager at kroppen som helhed forringes.  Hvorfor er det så nødvendigt at tilføre kroppen tilstrækkeligt med vand?

Varierende stigning og fald i væskebalancen påvirker blodet og den cellulære funktion, hvilket kan være livstruende.
Når mængden og surheden i væsken i forskellige cellulære grupper er relative konstante, udveksles der opløsninger og vand mellem grupperne, for at bevare en unik komposition.
Personer med mere kropsfedt har forholdsmæssigt mindre vand i kroppen, og er dermed mere modtagelig for væskeubalancer som forårsager hydrering.
Kropsvæsken falder procentvis med alderen, hvilket resulterer i utilstrækkelig cellulær hydrering. Det mest kritiske er faldet af den intracellulære væske. Det er med til at forøge fedtet og forringe musklerne, og forringer muligheden for at regulere natrium og vandbalancen.
Hos ældre personer kan det medføre at nyre funktionen bliver mindre effektiv i produktion af urin, og reaktionen for konservering af natrium bliver svagere.


To vigtige elementer som vandet i kroppen skal klare, hvis kroppen skal bevare en tilstand af harmoni og stabilitet.

1. Vandet skal være i stand til at forhindre toksiner og kemiske substanser i at ophobe sig, og at have en nedbrydende
        indflydelse cellerne. Vandet må bringe alle nødvendige mineraler og næringsstoffer med sig, som det kræves ved
        stofskiftet, ind i cellerne og fjerne en hvilken som helst substans som kan skade cellen. Cellevæggen skal også være
        beskyttet mod skade og indtrængen.    
2. Da vand er involveret i enhver funktion i kroppen, skal det fungere som en slags konduktør af den elektrokemiske aktivitet,
        såsom neurotransmission, ved at flytte vand fra en nervecelle til en anden velfungerende og effektiv nervecelle.
        Når celler studeres under MRI, kan det observeres, at det opfører sig forskelligt, når det ikke er udsat for et magnetisk
        område. Molekylerne gendannes i mindre klynger i et lineært arrangement. Molekylerne er opstillet i en række, og rykker
        ganske let ind og ud af cellen. Når vand derimod fotograferes efter fjernelse af MRI optagelse, er molekylerne tilfældigt
        arrangeret og klynget med omkringliggende vandmolekyler og danner store, molekylære klynger. 
        (Interessant, når kræftceller studeres under MRI indflydelsen, er dets vandmolekyler også organiseret og rolige, i modsætning
        til deres aggressive, voldsomme bevægelse uden MRI optagelse).

Imidlertid bevares organiseringen i mindre klynger ved brug af magnetisk vand, uanset om der foretages en MRI optagelse eller ej. Ioniseret alkaline vand ioniserer ikke kun vandet for at skabe mikroklynget og alkalinitet. Det er også magnetiseret.


Vigtigheden af vand, for at opretholde intracellulære hydrering  

Varierende væske har indflydelse på blodvolumen og de intracellulære hydreringsniveauer. Det kan være livstruende. Når indholdet af væske i forskellige cellulære grupper er relativ konstant, sker der en udveksling af opløsninger og vandet mellem grupperne for at bevare unikke kompositioner.
(Personer med mere kropsfedt har forholdsmæssigt mindre vand i kroppen, og er dermed mere modtagelig for væske ubalancer som forårsager hydrering).

Kroppens indhold af vand aftager procentvis med alderen, hvilket resulterer i utilstrækkelig cellulær hydrering.
Det mest kritiske er formindskelsen i forhold til intracellulær hydrering.
Det normale forhold er 60 % intracellulær og 40 % extracellulær.
Det er med til at forøge fedtet og forringe musklerne, og forringer muligheden for at regulere natrium og vandbalancen.
Hos ældre personer kan det medføre at nyre funktionen bliver mindre effektiv i produktion af urin, og reaktionen for konservering af natrium bliver svagere. Kroppen skal bestandig være i en korrekt tilstand af hydrering.
Kroppen mister 2½ liter vand om dagen gennem normale bevægelsesfunktioner, og det skal erstattes.

Vandets bevægelser i kroppen mellem cellerne (mellemliggende væske) skyldes gennemsivning. Det er dannet af en magnetisk styrke i kroppen, hvilket holder bevægelserne i balance. Når vandet flyder, skaber trykket forandringer i bevægelserne over cellemembranen.

En hvilken som helst ændring af trykket vil tillade proteiner, mineraler og andre næringsstoffer at blive bragt ind i blodet og flygte mellem kar og unddrage cellernes deres vitale behov for at opretholde livet.

Når vand i blodet er forurenet af kemikalier, går det ind i cellerne og ændrer deres struktur, hvilket kan forandre DNA.
Derudover, når cellevæggen befinder sig i et surt miljø (mellemliggende væske) mister det muligheden for at reagere som en membran. Det er starten på sygdomsprocessen, hvilket er meget lig med aldringsprocessen.
Når vandet er ioniseret er det mikroklynget, og kan derfor hjælpe kroppen med at hydrere med mindre vand.Hvorfor bør vi drikke ioniseret alkaline frem for “neutralt” vand?

Vor krop fungerer bedst, når den hverken er sur eller basisk (alkaline). Blodet skal forblive indenfor en meget tæt område af en pH værdi på 7.35.
Beklageligvis er de fleste mennesker forsuret på grund af diæt, drinks og stress, både psykisk og forurening.
Graden af surhed eller alkalinitet af en opløsning, måles i udtryk af værdier, kendt som pH, hvilket rækker fra 0 på syresiden til 14 på alkaline (base) siden.
Vor blodsystem arbejder altid på at beskytte sig selv indenfor en pH interval mellem 7.35 og 7.45. Vi kalder denne proces homeostasis.
Et højt surt blod niveau, med en pH på 6,9 kan ikke være vedvarende. I langt de fleste Vestlige lande indtages store mængder kød, stegte fødevarer, læskedrikke og søde sager, hvilket opbygger syresalte i kroppen, som medfører stress.
Ioniseret alkaline vand har en potentiel evne til at hjælpe kroppen med dens indsats for at vedblive at være basisk og genoprette homoestatis, uden brug for medikamenter, supplement eller specielle diæter.Hvordan hjælper mikro-klynget ioniseret vand mig?

Lad os se på formationen af 'frie radikaler'.

Frie radikaler er ustabile, positivt ladede oxygen atomer, som bevæger sig rundt i kroppen – dannet af kroppen – med det formål at oxidere (ilte) forrådnede substanser, men over-produceres af kroppen som er i ubalance.
De leder efter en elektron, for at gøre dem selv stabile.
De vil stjæle en elektron hvor de kan, på bekostning af en stabil celle, hvilket et par elektroner behøver, for at være stabile.
Når en celle mister en elektron fra et par, vil det miste energien og dø, ofre sig selv til “tyven”.

Det er sådan en bakterie og cancer trives.
Ioniseret vand, i form af OH- har mulighed for at påvirke elektronens ustabilitet i cellen.
Elektroner i en celle er hævdvunden parvis. Hvis en elektron mistes, vil cellen miste energi og dø.
Hvis en sådan elektron er taget fra oxygen, vil det ikke længere være parvis, og frie radikaler dannes og ødelægger cellen.
Når ioniseret vand er i kroppen, vil det beskytte celler mod at miste elektroner og re-stabilisere oxygen molekylet. Ved at gøre det, vil genaktivere frie radikaler og beskytte cellen ved at forhindre, at det mister en af dets elektroner.Bakterier i kroppen

Bakterier i kroppen er normalt stabile.
De er endog vigtige for vor overlevelse, såsom tarmfloraen som befinder sig i tyktarmen.
Det er kun når bakterier mister en elektron fra et par, at de bliver uregelmæssige og skadelige. Tab af en elektron nedbryder cellens stabilitet, hvilket resulterer i at det mister energi og producerer frie radikaler. Det er sådan sygdomme, som er relaterede til bakterier, florerer.
Energi produceres gennem elektromagnetisk styrke i kroppen. Ioniseret magnetisk-ladet vand, kan hjælpe med at aktivere elektronernes omkringliggende celler, og stabilisere elektroner parvis, for at opretholde den normale struktur og funktion af cellerne.Hvorfor kan jeg ikke blot drikke ordinær vand?

Den obligatoriske beskrevne terapi af præventiv medicin i dag, er at drikke seks til otte glas vand dagligt.
Handlingen går ud på følgende:
Det er godt for fordøjelsen, hudens hydrering og det hjælper med at udskylle toksin som ellers ville forøge dødeligheden.
Logikken er korrekt, men løsningen vil ikke fungere som vi håber.

Hvis du drikker vandhane vand, vil din krop også være en dumpningsplads for bakterier, pesticider, tungmetaller, kræftfremkaldende stoffer og parasitter.
Jeg har ikke nødvendige data for Danmark på stående fod, men alene i USA fandt ”US National Ressource Defence Council” at 43 % af alle vandværker, som havde indflydelse på ikke færre end 120 millioner mennesker, ikke overholdt forbundets helbredsstandarder.
Undersøgelser i Montreal, Canada fandt at en tredjedel af alle mave-tarm lidelser skyldtes drikkevandet!
Hvis du lever i et land med forholdsvise mange store landbrug (som Danmark), vil der tillige være stor risiko for kræftfremkaldende pesticider og nitrater.
Hvis du lever i byen, er forureningen noget af det værste. Klor, hvilket er ment for at beskytte dig mod farlige organismer, kan fordoble risikoen for blære, tarm og endetarmskræft, ifølge det Amerikanske ”National Cancer Institute”.

Klor ophobes i fedtvævet såsom brystvæv, og kan findes i kropsfedt, blod, moderens mælk og i sæd.
Fluor, hvilket teoretisk formodentligt var for at reducere karies i tænderne, gør det ikke, hvilket er dokumenteret af hundredvis af studier.
Det er i stedet rapporteret at det svækker ben, forøger benbrud og kan være en katalysator for knoglekræft.
Dr. Gary Null, forfatter til “The Fluoridation Fiasco” siger, “Fluor er mere toksisk (giftig) end bly og kun en smule mindre giftig end arsenik.Hvilket system er bedst for min familie og mig?

Diskussionen er ikke helt så enkelt.
Jo mere du forstår hvilken indflydelse vandet har i din krop, jo mere indser du, at de vigtigste karakteristikker af vandet vil være relateret til dets vekselvirkning med energifelterne i din krop.
I dette tilfælde vil mange standarder af vandbehandlingssystemer være utilstrækkelige.
Det eneste logiske valg, ud fra den kendsgerning, at langt de fleste af os kæmper en uovervindelig kamp mod syreophobninger, er valget ”levende” alkaline vand.

Efterhånden som vi ældes, bliver vor krop kronisk syg og i stigende grad dehydreret.
Når vi når en stade af ”vandmangel”, aftager vandindholdet i cellerne. Som følge heraf bliver funktionen af hvert system i kroppen, som er afhængig af vand, beskadiget.

Gastro-tarm problemer dukker op sammen med led-betændelser, ryg problemer og mental uklarhed.
Det opbyggede syreaffald forøges – og kroppen bliver et modent miljø for lidelser og sygdomme. (se Acidosis).
På dette tidspunkt griber de fleste mennesker til et sortiment af medicin.
Imidlertid er det nøjagtig som ved vitaminmangel - som kan kompletteres ved et supplement af nødvendige næringsstoffer - er den bedste behandling for dehydrering, vand.
Desværre har ikke alt vand terapeutiske effekter.
Studier viser at mange vandboringer ligefrem leverer usundt og skadeligt drikkevand.
Noget behandlet vand er virtuelt ’dødt’ og biologisk inaktiv, hvilket betyder at intet kan leve i det.
I modsætning hertil kan ’levende’ ioniseret alkaline vand hjælpe kroppen med at hydrere, smøre og give energi til levende celler.

Den menneskelige krop er sammensat af omkring 25 % solid mase og 75 % vand.

Vandindholdet i kroppen varierer:

hjernen med 80 %
blodet med 90 %
og ben og knogler med blot 13 %.

Funktionen af talrige systemer i kroppen kræver vand. Alt væv i kroppen er sammensat af levende celler og må forblive levende og være i stand til at formere sig, for at detaljerede organer kan fungere. For at væv kan forblive levende, er det mest simple og grundlæggende vand.

Ifølge Dr. F. Batmanghelidj i hans bog, “Your Body’s Many Cries for Water”, spiller vandet en vigtig rolle i mange livs opretholdende funktioner i hele kroppen. For eksempel transporteres hjerneinformationer ad ”vandvejen” til deres destination i nerveslutningen, for at gøre brug af meddelelsen i transmissionen.
Fordøjelsen af fast føde afhænger af tilstedeværelsen omkring vandindholdet. Proteiner og enzymer i kroppen, fungerer mere effektivt, når der er rigeligt med vand.
På den anden side hævder Dr. Batmanghelidj, at når der er mangel på tilstrækkelig [godt] vand, som ved kronisk dehydrering, vil det få forskellige sygdomme som astma, allergier, for højt blodtryk, leddegigt, hjertekrampe (angina pectoris),(dissemineret) sclerose, depression med videre til at dukke frem.Gastrointestinal Problemer?

Bugspytkirtelens rolle er at afsondre insulin, hvilket regulerer blodsukker niveauet såvel som en flydende alkaline opløsning, som neutraliserer syrerne som går ind i tarmen.
Når der er mangel på vand i kroppen, mislykkes disse og andre fordøjelsesprocesser, og problemer begynder at udvikle sig.
Smerte i fordøjelsessystemet og tarmsystemet betyder, at kroppen skriger efter vand.
Gastritis (mavekatar), indigestion (fordøjelsesbesvær) og halsbrand er, hævder han, kroppens tørste signaler.Arteriel Plak?

Kolesterol opbygget i arterierne, er komponenter af tørke management.
Dets forøgede produktion og nærværelse i arterie væggene, er en af de kemiske mekanismer der sker for at formindske risikoen for at vand kan trænge gennemtrænge cellevæggen.
Indtagelse af vand før et måltid, vil forhindre blodet i at være koncentreret, og vil reducere kolesterol niveauet i blodomløbet.
"Rigeligt med vand indtaget omkring en halv time før måltidet, vil reducere kolesterol niveauet", siger Dr. Batmangelidj.
Vand under måltidet, har ikke de samme heldige resultater, og har den ulempe at det fortynder den gastriske væske, som benyttes under fordøjelsesprocessen, siger han.


Astma og Allergier?

Vand er nødvendig for en hvilken som helst kropsfunktion, inklusive åndedrættet.
Når vandniveauet er lavt, producerer kroppen histamin (et stof der virker blodkarudvidende og gør blodkarrene mere gennemtrængelige for hvide blodlegemer) hvilket forhindrer skader.
I astmatisk histamin indgår bronkiemusklerne, for at forhindre at vand slipper ud gennem lungerne.
For meget histamin i kroppen forårsager en variete af fælles lidelser, hvilket også er derfor at mange moderne sygdomme behandles med antihistaminer.
Som et tillæg kan tilføjes, at uden tilstrækkelig med vand, kan livsvigtige enzymer og næringsstoffer ikke transporteres rundt i kroppen. Opsvulmede led?

Smerter i led, er en anden af de regionale tørste signaler som kroppen meddeler.
Under normale omstændigheder, er bruskceller nedsænket i en matrice indeholdende vand. Smøregenskaberne af ”heldigt vand”, anvendt i brusk overfladen af brusk i ben, tillader at de to overflader glider frit og utvungen over hinanden gennem bevægelser.
Dehydrering vender væskebevægelsen til gnideri og derefter til smerte.
Dehydrering giver, ligesom en hvilken som helst anden mangellidelse, såsom vitamin C til skørbug, jern til blodmangel eller vitamin D til rickettsier, så det bedste supplement ved ingrediens mangel… i dette tilfælde, vand.
Dr. Batmangelidj’s besked er ”Du er ikke syg. Du er tørstig. Lad være med at behandle din tørst med medicin.”
Han er overbevist om at vi er over-medicineret, fordi det medicinske samfund stadig bekæmper sygdomme med medicin og procedurer, som behandler symptomerne, men som ikke forhindrer eller helbreder problemet. Staus:

Vandet du skal kræve for toksisk helbredsudfordringer skal være:

Justerbar alkaline vand for at imødegå intercellulære væske (pH)
Mikroklynget vand for maksimal hydrering
Filtreret vand til fjernelse af klor, kræftfremkaldende klorbehandlet hydrocarbons, asbest, o.s.v.
Negativ ladet (mV) for at imødegå frie radikalers ødelæggelser. Udtalelserne i dette dokument er ikke evalueret af Sundhedsstyrelsen i Danmark. Produktomtalerne på denne side er ikke tilsigtet som nogen diagnose, behandling eller kur, og erstatter ikke en anbefaling fra din praktiserende læge. Betragt informationerne og udtalelserne med uddannelse for øje.
 
Copyright 2011-2015 alkaway.dk og ion-life.dk - Layout design af  Poul-Erik Nielsen, Sc.D., Denmark
Site Spotlight
 
INFORMATION

 LÆGER ANBEFALER
   ALKALINE VAND

 
 
Her nogle få:

 
 Dr. Horst Filtzer,
 Hjertekirug

 
 Dr. Corinna Allen,
 Ernæringsekspert

 
 Dr. Batmanghelidj,
 Medicinsk læge

 
 Dr. Theodore A. Baroody,
 DC., ND., Ph.D.

 
 Dr. Robert O. Young,
 D.Sc., Ph.D

 
 Dr. Sherry Rodgers,
 Medicinsk læge, MD.

 
 Dr. Don Colbert,
 Medicinsk læge, MD.

 Lægernes udtalelser og
 anbefalinger du også
 omtalt i andre artikler
 her på vort site.
  Bemærkninger:

   ingen.